viernes, 3 de octubre de 2014

TASTE CHURROS WITH US!



PL
Churros to hiszpański wypiek z ciasta parzonego,
 smażony na głębokim oleju. Najczęściej podawane są na śniadanie, 
same lub zanurzane w gęstej, płynnej, gorącej czekoladzie. 
Ciasto jest bardzo chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku, 
po przekrojeniu mają kształt gwiazdy.

ES
Churros es una masa de pastelería española , 
  frita en aceite profundo. Más a menudo se los sirve para el desayuno, 
solo o sumergido en un líquido espeso, chocolate caliente. 
La masa es muy crujiente por fuera y suave por dentro, 
la sección transversal tiene la forma de estrella.

ENG
Churros is a Spanish pastry dough steamed, 
  fried in deep oil. Most often served for breakfast, 
alone or dipped in a thick liquid, hot chocolate. 
The dough is very crispy outside and soft inside, 
the cross-section are star shape.



1 comentario:

  1. Chetnie bym cos takiego sprobowala, moimo, ze juz jestem po sniadanku: dzis jadlam kaszke jaglana z jogurte! Tez dobre, ale na taka Twoja pychotke z czekoladka chetnie bym sie skusila! Pozdrawiam goraco i przesylam moc caluskow:):)

    ResponderEliminar