PL
Churros to hiszpański wypiek z ciasta parzonego,
smażony na głębokim oleju. Najczęściej podawane są na śniadanie,
same lub zanurzane w gęstej, płynnej, gorącej czekoladzie.
Ciasto jest bardzo chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku,
po przekrojeniu mają kształt gwiazdy.
ES
Churros es una masa de pastelería española ,
frita en aceite profundo. Más a menudo se los sirve para el desayuno,
solo o sumergido en un líquido espeso, chocolate caliente.
La masa es muy crujiente por fuera y suave por dentro,
la sección transversal tiene la forma de estrella.
ENG
Churros is a Spanish pastry dough steamed,
fried in deep oil. Most often served for breakfast,
alone or dipped in a thick liquid, hot chocolate.
The dough is very crispy outside and soft inside,
the cross-section are star shape.
Chetnie bym cos takiego sprobowala, moimo, ze juz jestem po sniadanku: dzis jadlam kaszke jaglana z jogurte! Tez dobre, ale na taka Twoja pychotke z czekoladka chetnie bym sie skusila! Pozdrawiam goraco i przesylam moc caluskow:):)
ResponderEliminar